Beef and coconut soup

Beef and coconut soup

4.3 62 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • sesame oil
    2 tsp
  • eschalots
    2
  • carrot cut into pieces (3 cm)
    1
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • fresh bird's eye chilli trimmed
    1
  • fresh shiitake mushrooms cut into slices
    200 g
  • coconut cream
    400 g
  • palm sugar
    10 g
  • fish sauce
    2 tsp
  • soy sauce
    2 tsp
  • water
    500 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • bok choy trimmed and cut into pieces (3 cm)
    100 g
  • beef fillet steak trimmed and cut into thin slices (5 mm - see Tips)
    300 g
  • lime zested and juiced
    1
  • fresh bean sprouts to serve
  • fresh coriander leaves only, to serve
    2 sprigs
  • fried shallots to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 358.1 kcal / 1504.1 kJ
Białko 21.7 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 9.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 20.9 g
Sód 2008.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...