Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 300 g potato, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp salt
- 100 g roasted unsalted peanuts
- 1 tbsp peanut oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 100 g Massaman curry paste
- 800 g beef rump steak, cut into strips (1 cm x 2.5 cm)
- 250 g coconut cream
- 10 g palm sugar
- 30 g fish sauce
- 15 g tamarind paste
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 tbsp fresh coriander leaves, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3140.2 kJ / 747.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1974.1 mg
Alternatywne przepisy
Lamb korma
4h
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Beef ragu
1h 25min
Chicken and cashews
55min
Easy satay chicken
40 Min
Quick chicken curry
35 Min
Thai green chicken curry
30min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Thai red chicken curry
30min
Thai chilli chicken and basil
30min
Beef and pepper ragu
2u. 15min
Thai red pork curry
35 Min