Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 300 g potato, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp salt
- 100 g roasted unsalted peanuts
- 1 tbsp peanut oil
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 100 g Massaman curry paste
- 800 g beef rump steak, cut into strips (1 cm x 2.5 cm)
- 250 g coconut cream
- 10 g palm sugar
- 30 g fish sauce
- 15 g tamarind paste
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 tbsp fresh coriander leaves, torn into pieces, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3140.2 kJ / 747.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 47.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1974.1 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1h
Thai green chicken curry
30min
Chicken and cashews
55min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min.
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Quick chicken curry
35 Min
Beef ragu
1h 25min
Lamb korma
4h
Easy satay chicken
40min
Thai red chicken curry
30min
Thai chilli chicken and basil
30min
Chorizo and chicken pasta
50min