Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)

Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)

3.4 21 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • sweet potato noodles (see Tips)
    180 g
  • hot water for soaking
  • garlic clove
    1
  • piece fresh ginger peeled
    3 - 5 cm
  • fresh shiitake mushrooms
    2
  • pork fillet cut into pieces
    50 g
  • vegetable oil
    1 tsp
  • dried chilli flakes
    1 tsp
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    1 tbsp
  • dark soy sauce
    1 tsp
  • light soy sauce
    2 tbsp
  • white sugar
    1 tbsp
  • water
    60 g
  • spring onion/shallot trimmed and cut into thin slices
    1

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 856.2 kcal / 3596 kJ
Białko 17.4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 177.7 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 3619.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...