Wersje kompatybilne
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g sweet potato noodles (see Tips)
- hot water, for soaking
- 1 garlic clove
- 3 - 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh shiitake mushrooms
- 50 g pork fillet, cut into pieces
- 1 tsp vegetable oil
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp dark soy sauce
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 tbsp white sugar
- 60 g water
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 3596 kJ / 856.2 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 177.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 3619.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Niu rou mian (beef noodles)
35min
Ginger chicken wings
40 Min
Pad kra pow
45min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Mapo tofu
15min
Kung Pao chicken
1h 30min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 Min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Rice Wine Chicken
30min
Dan dan mian (dandan noodles)
1óra 10p