
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh Thai basil leaves only
- 20 g fresh coriander leaves only, plus extra for garnishing
- 1 carrot cut into pieces (1-2 cm) (approx. 100 g)
- 100 g red capsicum cut into pieces (1-2 cm)
- 1 brown onion (approx. 180 g), cut into quarters
- 2 fresh long red chillies deseeded if preferred, plus extra for garnishing
- 20 g oil
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tbsp sweet chilli sauce
- 1 tbsp kecap manis (sweet soy sauce)
- 1000 g skinless chicken thigh fillets or 800 g skinless chicken breast fillets, cut into slices (6 x 1 cm)
- 225 g canned bamboo shoots drained (optional)
- 150 g canned coconut milk
- 30 g lime juice (approx. 3 limes)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 325.4 kcal / 1366.7 kJ
- Białko
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 599.8 mg