Urządzenia i Akcesoria
Chicken mole and avocado papaya salsa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz.
6 portions
Składniki
Marinade
-
long red chilli deseeded, cut into pieces½
-
ground turmeric½ tsp
-
ground sweet paprika1 tsp
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger2 cm
-
fresh coriander leaves only6 sprigs
-
tamari20 g
-
maple syrup1 tsp
-
extra virgin olive oil125 g
-
chicken thigh, skin on and bone in boneless6
Mole sauce
-
extra virgin olive oil20 g
-
red onion cut in halves100 g
-
garlic cloves4
-
dried ancho chillies stalks removed2
-
carrots cut into pieces (2 cm)3
-
celery stalks cut into pieces (2 cm)2
-
dried bay leaves2
-
ground cumin2 tsp
-
ground coriander2 tsp
-
ground sweet paprika1 tbsp
-
dried oregano2 tsp
-
cacao powder1 tsp
-
pepitas30 g
-
canned diced tomatoes400 g
-
hot water300 g
-
chipotle chilli½
-
freshly squeezed lemon juice1 tbsp
-
Vegetable stock paste2 tsp
-
sea salt1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
bok choy cut in halves3
Salsa
-
papaya (approx. 700 g), skin removed, diced (see Tip)1
-
avocado diced1
-
freshly squeezed lime juice1 tbsp
-
fresh mint leaves only, chopped1 sprig
-
red onion finely sliced¼
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
snow pea sprouts to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
501.2 mg
Białko
36.8 g
Kalorie
3452.4 kJ /
825.1 kcal
Tłuszcz
64.2 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Węglowodany
29.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creole jambalaya
1 godz.
Tex-Mex chicken casserole
45 min
Steamed snapper with Sicilian caponata
1 godz. 40 min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 min
Marinated chicken with salsa
40 min
High protein "Big Mac" style burger bowl
40 min
High protein chicken parmi hot pocket
1 godz. 15 min
Tequila kiwi smash
5 min
Shredded Lamb ragù
1 godz. 25 min
Quick and easy pork noodles
20 min
Crispy rice chicken salad with satay sauce
1 godz.
Crispy smashed potato salad with whipped feta
1 godz. 35 min