Cauliflower flammkuchen
TM6 TM5 TM31

Cauliflower flammkuchen

4.6 (69 ocen)

Składniki

  • 50 g Parmesan, cut into pieces (approx. 3 cm)
  • 350 g cauliflower, cut into small florets (approx. 3 cm)
  • ¾ tsp salt
  • 2 eggs
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 2 pinches nutmeg
  • 4 tbsp sour cream
  • ½ red onion, cut into rings
  • 100 g bacon, cut into cubes
  • fresh chives or spring onions/shallots, finely sliced, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
903.5 kJ / 215.1 kcal
Białko
15.7 g
Węglowodany
4.4 g
Tłuszcz
14.8 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Błonnik
1.6 g
Sód
1062.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy