Piccoli bignè con crema alle nocciole

Piccoli bignè con crema alle nocciole

4.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero (opcjonalnie)
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova (da 60 g circa)
Crema alle nocciole
  • 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
  • 50 g di zucchero
  • 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
  • 50 g di nocciole tostate
  • 400 g di latte intero
  • 4 tuorli d'uovo
  • acqua q.b.
  • cubetti di ghiaccio q.b.
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 64.7 mg
Białko 10 g
Kalorie 1525.9 kJ / 364.7 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 29.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...