Piccoli bignè con crema alle nocciole
TM6

Piccoli bignè con crema alle nocciole

4.5 (4 oceny)

Składniki

Pasta choux

  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova (da 60 g circa)

Crema alle nocciole

  • 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
  • 50 g di zucchero
  • 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
  • 50 g di nocciole tostate
  • 400 g di latte intero
  • 4 tuorli d'uovo
  • acqua q.b.
  • cubetti di ghiaccio q.b.

Terminare la preparazione

  • zucchero a velo, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1525.9 kJ / 364.7 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
29.7 g
Tłuszcz
23.6 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Błonnik
1.1 g
Sód
64.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy