Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova (da 60 g circa)
Crema alle nocciole
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- 50 g di zucchero
- 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
- 50 g di nocciole tostate
- 400 g di latte intero
- 4 tuorli d'uovo
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1525.9 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 64.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
1h 10min
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1 Std. 30 Min
Pasta choux
2 Std.
Tartellette alle fragole
1 Std. 20 Min
Mini charlotte al pepe rosa, con crema al cioccolato, lamponi e karkadé
3h 30min
Bignè con crema pasticcera
3h
Pasta biscotto
1 Std.
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Cigni alla crema diplomatica
2 Std.
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4h
Rotolo decorato
1h 5min