Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raffioli
- 2 albumi
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
- 170 g di zucchero
- ½ cucchiaino di ammoniaca per dolci
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) grattugiata
- 200 g di farina tipo 00
- confettura di albicocche q.b.
Glassa di zucchero
- 200 g di zucchero
- 35 g di albume
- 4 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 20 pezzi
- Kalorie
- 11334 kJ / 2709 kcal
- Białko
- 55.8 g
- Węglowodany
- 571.4 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Cartucce napoletane
1 godz. 30 min
Frittatine di pasta
3h 30min
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Roccocò
2h
Struffoli
1sa
Taralli sugna e pepe
4sa
Pastiera napoletana
15h
Babà napoletano
3h
Panini napoletani con uova sode
2h 50min
Panini napoletani
5 Std. 20 Min
Torta caprese di Luca Montersino
1h 25min
Casatiello sugna e pepe
2sa 30 dk