Urządzenia i Akcesoria
Raffioli napoletani
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
20 pezzi
Składniki
Raffioli
-
2 albumi
-
2 uova
-
2 tuorli d'uovo
-
170 g zucchero
-
½ cucchiaino di ammoniaca per dolci
-
1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca) grattugiata
-
200 g di farina tipo 00
-
confettura di albicocche q.b.
Glassa di zucchero
-
200 g zucchero
-
35 g di albume
-
4 gocce di succo di limone
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 20 pezzi
Białko
55.8 g
Kalorie
11334 kJ /
2709 kcal
Tłuszcz
22.3 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
571.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roccocò
2 godz.
Struffoli
1 godz.
Mostaccioli siciliani
1 godz.
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 godz.
Struffoli di Natale
1 godz.
Fiocchi di neve
5 godz.
Cono graffa
1 godz.
Torta caprese di Luca Montersino
1 godz. 25 min
Panettone farcito
6 godz. 45 min
Sfogliatelle frolle
2 godz. 30 min
Panini napoletani con uova sode
2 godz. 50 min
Torta Babà napoletana
8 godz.