Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Gelatineblätter
- 20 g frischer Kren, geschält, in Scheiben
- 320 g Schlagobers
- 50 g weißer Wermut
- 220 g Forellenfilets, geräuchert, ohne Haut, entgrätet, in Stücken
- 250 g Magertopfen
- 1 - 2 TL Zitronenschale, gerieben, nach Geschmack
- 4 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 ½ TL Salz
- 1 TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 2 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 550 g Gurken, geschält, entkernt, in Stücken
- 1 ½ TL Feinkristallzucker
- 1 ½ TL rosa Pfefferbeeren, zerdrückt
- 24 Stück Salzgebäck (z. B. Knabber-Fischli) zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1034 kJ / 247 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saiblingsfilets auf Krenrisotto und Frühlingsgemüse
1 Std.
Radieschen-Ziegenkäse-Creme
3 godz. 10 min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4h
Paprika Tricolore im Glas
1 Std. 10 Min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 Min
Schafskäseterrine mit Kürbiskernpesto
1 Std. 20 Min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min
Buchweizenblinis mit Oberskren und Forellenkaviar
1h 25min
Traunseer Räucherfischmus
3 Std. 30 Min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 min
Sauce Tatare
15min