Räucherforellenmousse mit Gurke

Räucherforellenmousse mit Gurke

4.6 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 Portionen

Składniki

  • Gelatineblätter
    5
  • frischer Kren geschält, in Scheiben
    20 g
  • Schlagobers
    320 g
  • weißer Wermut
    50 g
  • Forellenfilets, geräuchert, ohne Haut entgrätet, in Stücken
    220 g
  • Magertopfen
    250 g
  • Zitronenschale, gerieben nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    4 EL
  • Salz
    2 ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    1 TL
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    2 Stängel
  • Gurken geschält, entkernt, in Stücken
    550 g
  • Feinkristallzucker
    1 ½ TL
  • rosa Pfefferbeeren zerdrückt
    1 ½ TL
  • Salzgebäck (z. B. Knabber-Fischli) zum Dekorieren
    24 Stück

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 247 kcal / 1034 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...