Urządzenia i Akcesoria
Melanzani-Rotwein-Relish
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Salz, unjodiert1 TL
-
rote Zwiebeln halbiert150 g
-
Melanzani streifig geschält, in Stücken400 g
-
Melanzani400 g
-
Rohrohrzucker160 g
-
Wasser80 g
-
Rotwein (opcjonalnie) (siehe Tipp)900 - 1000 g
-
Rotweinessig50 g
-
frischer Ingwer geschält, gehackt30 g
-
¼ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise"Zimt, gemahlen¼ TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
2010 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwetschkenessig mit Schwips
1 godz.
Oliventapenade mit Walnüssen
40 min
Erdbeerchutney mit grünem Pfeffer
1 godz. 5 min
Zwiebelrelish
1 godz.
Feigensenf
55 min
Radieschenblätterpesto mit Haselnüssen
45 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Rote-Rüben-Senf
50 min
Wacholderbutter
5 min
Apfel-Zwiebel-Marmelade mit Speck
1 godz. 15 min
Süßer Marillensenf
55 min
Steirischer Käferbohnen-Humus
15 min