Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Äpfel, entkernt, ungeschält, in Stücken
- 350 g rote Zwiebeln, halbiert
- ½ - 1 rote Chilischote, frisch, nach Geschmack, entkernt, in Stücken
- 40 g Sonnenblumenöl
- 800 g frische Erdbeeren entkelcht, halbiert
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- 65 g eingelegter grüner Pfeffer, abgetropft
- 90 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
- 2 EL Thymian, getrocknet
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Salz, unjodiert
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Ingwerpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Velouté von Topinambur
30min
Marillenröster
30min
Zwetschkenessig mit Schwips
1h
Roggenflammkuchen mit Blauschimmelkäse und Karotten
1h 30min
Marinierte Schwammerl in Öl
48h 30min
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Süßer Marillensenf
55min
Bärlauchroulade mit Paprikasalat
1h
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3 Std. 30 Min
Marillen-Karotten-Chutney
1684h
Kirschenchutney
1h 5min
Marillen-Curd
35min