Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gorgonzolamousse
- 4 Gelatineblätter
- 200 g Schlagobers
- 20 g Wermut
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 2 Prisen Chilipulver, nach Geschmack
- 150 g Gorgonzola, dolce (weich), in Stücken
- 180 g Magertopfen
Balsamicozwetschken
- 50 g Dörrzwetschken, entkernt, halbiert
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 300 g Zwetschken, entsteint, halbiert und 3 für die Dekoration
- 30 g Crema di Balsamico
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Salz
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 6 Walnusshälften zur Dekoration
- 3 - 4 Zweige frischer Oregano, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßer Marillensenf
55 Min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3h 30min
Crostini "Tricolore"
35 min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 min
Schafskäseterrine mit Kürbiskernpesto
1h 20min
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
25 min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 menit
Thunfischpâté
4h 20min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 min
Lachstatar auf Avocadomus
15 menit
Lachstatar mit Orange und Apfel
2 Std. 15 Min