Wersje kompatybilne
Gorgonzola-Eis mit gedünsteten Birnen und gerösteten Walnüssen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Zucker
- 4 Eidotter
- 150 g Gorgonzola, dolce, in Stücken
- 420 g Milch, 3,6% Fett
- 200 g Schlagobers, 36% Fett
- 2 - 3 Prisen Salz
- 20 g Butterschmalz
- 400 g Birnen (mit hartem Fruchtfleisch, z. B. Corella, Williams), entkernt, in Stücken (3,5 cm)
- 20 - 30 g Weinbrand
- 2 - 3 Prisen Kardamom, gemahlen
- 2 - 3 Prisen Piment, gemahlen (opcjonalnie)
- Walnüsse, halbiert, geröstet, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 384 mg
Alternatywne przepisy
Ingwer-Knoblauch-Paste
10min
Getrüffelte Erdäpfelsuppe (vegan)
35min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 Std. 40 Min
Kartoffel-Wirsing Suppe mit geröstetem Speck und Brotwürfel & Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1h 30min
Fruchtige Caprese mit fermentierter Paradeisersauce
72 Std. 30 Min
Weißwurst im Glas
14h 30min
Oakas (Eierkäse)
3h 50min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5óra 15p
Kren, milchsauer vergoren
72 Std. 25 Min
Kalbsbries mit Weißweinsauce
3h
Erbsen-Gemüsesuppe (XXL)
1 Std. 15 Min
Schnelle Tomatensuppe mit Basilikum
30 min