Gorgonzola-Eis mit gedünsteten Birnen und gerösteten Walnüssen
TM6

Gorgonzola-Eis mit gedünsteten Birnen und gerösteten Walnüssen

3.7 (3 oceny)

Składniki

  • 180 g Zucker
  • 4 Eidotter
  • 150 g Gorgonzola, dolce, in Stücken
  • 420 g Milch, 3,6% Fett
  • 200 g Schlagobers, 36% Fett
  • 2 - 3 Prisen Salz
  • 20 g Butterschmalz
  • 400 g Birnen (mit hartem Fruchtfleisch, z. B. Corella, Williams), entkernt, in Stücken (3,5 cm)
  • 20 - 30 g Weinbrand
  • 2 - 3 Prisen Kardamom, gemahlen
  • 2 - 3 Prisen Piment, gemahlen (opcjonalnie)
  • Walnüsse, halbiert, geröstet, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1950 kJ / 466 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Błonnik
2 g
Sód
384 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy