Wersje kompatybilne
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ziegenfrischkäsemousse
- 6 Gelatineblätter
- 4 - 5 Stängel frischer Thymian, Blättchen abgezupft
- 3 Stängel frisches Basilikum, Blättchen abgezupft
- 100 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Gin
- 200 g Ziegenfrischkäse
- 200 g Magertopfen
- 100 g Sauerrahm
- ½ TL Salz
- ½ TL gemahlener weißer Pfeffer
- 1 Prise gemahlener Kardamom
Erdbeer-Pfefferchutney
- 400 g frische Erdbeeren, geviertelt, etwas mehr zur Dekoration
- 120 g Gelierzucker 2:1
- 120 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 10 g Öl
- 1 EL eingelegter grüner Pfeffer
- ½ TL frisch gemahlener Pfeffer
- ½ TL Salz
- 30 g Apfelessig
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 EL Thymian, getrocknet
- ½ TL Ingwerpulver
- ¼ - ½ rote Chilischote, frisch, nach Geschmack, entkernt und in feinen Streifen
- 100 g Vogerlsalat
- frischer Thymian, Blättchen abgezupft, zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikör mit Safran
2 godz. 25 min
Basilikumpesto
10 Min
Cumberland-Senf-Sauce
1 Std. 15 Min
Süßer Marillensenf
55min
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5 Std. 30 Min
Crème Brûlée
3u. 10min
Panna Cotta
3 Std. 40 Min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 Std.
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 Std. 10 Min
Smoky Aioli
15 Min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Aioli (ohne Ei)
10 Min