Traunseer Räucherfischmus

Traunseer Räucherfischmus

4.9 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

  • Gelatineblätter
    4
  • Schlagobers
    200 g
  • Wermut (z. B. Noilly Prat)
    40 g
  • Forellenfilet, geräuchert
    250 g
    250 g Saiblingsfilets, geräuchert, oder Reinankenfilets, geräuchert, entgrätet
  • Fischfond
    200 g
  • Kren, frisch gerissen (opcjonalnie)
    1 - 2 TL
  • Salz etwas mehr zum Abschmecken
    ¼ TL
  • Pfeffer, gemahlen etwas mehr zum Abschmecken
    ¼ TL
  • Sauerrahm
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 157 kcal / 656 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...