
Urządzenia i Akcesoria
Traunseer Räucherfischmus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Gelatineblätter4
-
Schlagobers200 g
-
Wermut (z. B. Noilly Prat)40 g
-
Forellenfilet, geräuchert250 g
-
Fischfond200 g
-
Kren, frisch gerissen (opcjonalnie)1 - 2 TL
-
Salz etwas mehr zum Abschmecken¼ TL
-
Pfeffer, gemahlen etwas mehr zum Abschmecken¼ TL
-
Sauerrahm50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
157 kcal /
656 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
5 g