Urządzenia i Akcesoria
Traunseer Räucherfischmus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 Portionen
Składniki
-
Gelatineblätter4
-
Schlagobers200 g
-
Wermut (z. B. Noilly Prat)40 g
-
250 g Saiblingsfilets, geräuchert, oder Reinankenfilets, geräuchert, entgrätetForellenfilet, geräuchert250 g
-
Fischfond200 g
-
Kren, frisch gerissen (opcjonalnie)1 - 2 TL
-
Salz etwas mehr zum Abschmecken¼ TL
-
Pfeffer, gemahlen etwas mehr zum Abschmecken¼ TL
-
Sauerrahm50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
656 kJ /
157 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lachstatar auf Avocadomus
15 min
Sauce Tatare
15 min
Apfelkren
40 min
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
25 min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 godz. 40 min
Exotische Pannacotta mit Garnelen
5 godz. 50 min
Steirische Fischsulz
7 godz.
Pikante Tarte mit Thunfisch, Eiern und Kapern
1 godz. 10 min
Vitello tonnato sous-vide
4 godz. 30 min
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 godz. 10 min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 min