Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere

Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere

4.3 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 25 min
12 Stück

Składniki

  • Dinkelmehl
    70 g
  • Haferflocken
    60 g
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    90 g
  • Ei
    1
  • Minigurken in Stücken
    200 - 250 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    80 - 90 g
  • Zitrone
    2 Scheiben
  • Forellenfilets, geräuchert entgrätet
    400 g
  • Olivenöl
    25 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    3 Prisen
  • frische Wildkräuter (z. B. Vogelmiere), grob geschnitten
    100 - 150 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 193 kcal / 808 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...