Wersje kompatybilne
Parmesanschüsserl mit Räucherforelle und Vogelmiere
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Dinkelmehl
- 60 g Haferflocken
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 90 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 200 - 250 g Minigurken, in Stücken
- 80 - 90 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 2 Scheiben Zitrone
- 400 g Forellenfilets, geräuchert, entgrätet
- 25 g Olivenöl
- 1 EL Zitronensaft
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 100 - 150 g frische Wildkräuter (z. B. Vogelmiere), grob geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 808 kJ / 193 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1 godz. 5 min
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1h
Spinat-Pilz-Quiche-Cups
40min
Spinatsalat mit Rhabarber und Erdbeeren
20 min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2u. 40min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Thunfischpâté
4h 20min
Saibling à la Saltimbocca mit Braterdäpfeln und Tomatensauce
1h
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Lachstatar auf Avocadomus
15min
Thunfischaufstrich mit Avocado
10 min