Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bio-Limette
- 15 - 20 g frischer Ingwer, geschält, in Scheiben (5 mm) quer zur Faser, nach Geschmack
- 200 g Karotten, in Stücken (2 cm)
- 120 g Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 10 g Olivenöl
- 500 g Marillen, entkernt und geachtelt
- 60 g Apfelessig
- 1 Zweig frischer Rosmarin, Nadeln abgezupft
- 1 TL Salz
- ½ TL Currypulver
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 1 Zimtstange
- 100 g Gelierzucker 2:1
- Wartości odżywcze
- na 50 Gramm
- Kalorie
- 199 kJ / 47 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 Min
Marillenröster
30 Min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Cumberland-Senf-Sauce
1h 15min
Pfirsich-Curry-Chutney
1 Std.
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
55min
Süßer Marillensenf
55min
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 Min
Birnen-Chutney
50 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min