Pizza de remolacha y kale

Pizza de remolacha y kale

4.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 raciones

Składniki

Masa
  • 150 g de harina (y algo más para espolvorear)
  • 200 g de agua
  • 35 g de aceite de oliva
  • 25 g de levadura prensada fresca desmenuzada
  • 150 g de maicena
  • 150 g de harina
  • 100 g de harina de fuerza
  • 1 cucharadita sal
Cobertura
  • 50 g de avellanas
  • 250 g de remolacha cocida en trozos
  • 30 g de aceite de oliva
  • 15 g de zumo de limón
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de comino molido
  • 100 g de kale en trozos
  • 100 g de queso feta desmenuzado
  • 200 g de mozzarella rallada

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1291.2 mg
Białko 28.7 g
Kalorie 3477 kJ / 832 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 11.9 g
Węglowodany 90.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...