Urządzenia i Akcesoria
Vinschgerl
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 14 godz.
10 Stück
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser90 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96060 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)5 g
Gewürzdampfl
-
Fenchelsamen ganz½ TL
-
Kümmel, ganz¼ TL
-
Schabzigerklee, gemahlen (opcjonalnie)¼ TL
-
Wasser lauwarm60 g
-
Brotbrösel (siehe Tipp)20 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96020 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960100 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700260 g
-
Salz (7-12 g)1 ½ - 2 TL
-
Wasser kalt260 g
-
frische Hefe15 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bearbeiten
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
683 kJ /
166 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min