Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dinkel-Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 350 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 zum Bemehlen
-
15
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 15 g Honig - 3 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Roggenmehl zum Bearbeiten
- Sesam zum Bestreuen
- Mohn zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 758 kJ / 181 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kommissbrot
15h 30 min
Knusperspitze
5h 30min
Dinkel-Wolke
16 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16sa 40 dk
Mohnflesserl
14h 30min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Kaisersemmeln
15hod. 45min
Müsliweckerl
15h 30 min
Buttermilchbrot
18 Std.