Urządzenia i Akcesoria
Gewürzbrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
1 Gesamtrezept
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser110 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)10 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96090 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt240 g
-
frische Hefe5 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten210 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700230 g
-
10 g HonigGerstenbackmalz (siehe Tipp)10 g
-
Salz1 ½ TL
-
Fenchelsamen1 ½ TL
-
Kümmel, ganz1 TL
-
Koriander, gemahlen½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Gesamtrezept
Białko
52 g
Kalorie
7648 kJ /
1893 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
31.4 g
Węglowodany
372 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min