Gewürzbrot

Gewürzbrot

4.7 277 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
1 Gesamtrezept

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser
    110 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    10 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    90 g
Hauptteig
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser kalt
    240 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    210 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    230 g
  • Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
    10 g
    10 g Honig
  • Salz
    1 ½ TL
  • Fenchelsamen
    1 ½ TL
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Koriander, gemahlen
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Gesamtrezept

Kalorie 1893 kcal / 7648 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 372 g
Błonnik 31.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...