Gewürzbrot
TM6 TM5

Gewürzbrot

4.7 (246 ocen)

Składniki

Roggensauerteig

  • 110 g Wasser
  • 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
  • 90 g Roggenmehl Type 1150 oder 960

Hauptteig

  • Öl zum Einfetten
  • 240 g Wasser, kalt
  • 5 g frische Hefe
  • 210 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 230 g Weizenmehl Type 550 oder 700
  • 10 g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
    lub 10 g Honig
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 ½ TL Fenchelsamen
  • 1 TL Kümmel, ganz
  • ½ TL Koriander, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Gesamtrezept
Kalorie
7648 kJ / 1893 kcal
Białko
52 g
Węglowodany
372 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
31.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy