Urządzenia i Akcesoria
Roggen-Schmalz-Brot
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 16 godz. 10 min
1 Stück
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser340 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)20 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960260 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten70 g
-
frische Hefe5 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Salz (ca. 15 g)2 ½ TL
-
rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)2 ½ TL
-
Schmalz (oder Grammel- bzw. Griebenschmalz)25 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
43 g
Kalorie
8712 kJ /
2212 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
40.2 g
Węglowodany
387 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oberländer
14 godz. 30 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min