Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Schalotten, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 500 g Feigen, dünn geschält, in Stücken
- 100 g Kirschen, getrocknet
- 60 g Rohrohrzucker
- 150 g roter Portwein
- 30 g Orangensaft, frisch gepresst
- 30 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Thymianblättchen, frisch
- 1 TL körniger Senf
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2792 kJ / 668 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55min
Trauben-Chutney
25min
Pfirsich-Chutney
40 min
Basilikumpesto
10min
Kürbiskernpesto
30 min
Birnen-Rosmarin-Senf
50min
Pfirsich-Chutney
50min
Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse
3h 30min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 Std.
Kräuteröl
1h 30min
Feigen-Chutney
40 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50min