![Feigen-Kirsch-Chutney Feigen-Kirsch-Chutney](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5637422F-B0B2-45E8-A8B6-FC28F9FA73F4/Derivates/F2AF7F5D-9D74-4E04-9E45-7CF8194EF29B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Schalotten, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 500 g Feigen, dünn geschält, in Stücken
- 100 g Kirschen, getrocknet
- 60 g Rohrohrzucker
- 150 g roter Portwein
- 30 g Orangensaft, frisch gepresst
- 30 g Balsamico, dunkel
- 1 TL Thymianblättchen, frisch
- 1 TL körniger Senf
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2792 kJ / 668 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Bellini-Konfitüre
40min
Mango-Chutney
1 Std.
Exotisches Apfelmus
40min
Marillen-Karotten-Chutney
1684 godz.
Orangen-Whisky-Marmelade
1 Std. 15 Min
Pfirsich-Chutney
40min
Feigen-Chutney
40min
Zucchini-Relish
35 Min
Erdbeer-Mango-Chutney
2h 30min
Ananas-Chutney
35 Min
Zwiebelkonfitüre
25 Min
Blaubeer-Rotwein-Gelee
30min