Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 200 g Wasser
- 15 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 150 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Brühstück
- 150 g Roggenkörner
- 250 g Wasser
- 1 Prise Salz
Hauptteig
- 100 g Wasser, kalt
- 5 g frische Hefe
- 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen
- 10 g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL Kräuter-Brotgewürz (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 8753 kJ / 2190 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 420 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 43.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roggen-Schmalz-Brot
16u. 10min
Zwirbel-Graubrot
16hod.
Waldstauden-Roggenbrot
23 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15u. 20min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Roggensauerteig
96h 20min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16u. 45min
Buttermilchbrot
18h