Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 800 g couve-flor cortada em pedaços
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1100 g água
-
200
g couve kale s/ caule cortada em pedaços pequenos
lub 200 g couve-galega s/ caule cortada em pedaços pequenos - 10 g aneto cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 371.3 kJ / 88.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 483.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35 Min
Sopa de nabo e espinafres
45 Min
Creme de curgete e brócolos
35 Min
Creme de curgete
40 Min
Creme de agrião e ervilhas
45 Min
Sopa de couve e batata
50 Min
Creme de batata-doce e curgete
40 Min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45 Min
Creme de curgete e abóbora
50 Min
Creme de agrião e curgete
35 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Sopa de brócolos e rúcula
40 Min