Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 650 g couve-flor cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 800 g água
-
130
g couve kale s/ caule cortada em pedaços pequenos
lub 130 g couve-galega s/ caule cortada em pedaços pequenos - 5 g aneto cortado em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 426.4 kJ / 101.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 435.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Creme de canónigos
25min
Creme de couves
50min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Creme de curgete
40min
Sopa de nabo e espinafres
45min
Creme de curgete e abóbora
50min
Creme de batata-doce e curgete
40min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de brócolos e queijo camembert
45min
Sopa de curgete com cebolinho
40min
Creme de abóbora e tomate
35min