Urządzenia i Akcesoria
Żytni zakwas chlebowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 96 godz.
470 g
Składniki
-
370 g ziaren żyta (patrz wskazówka)
-
400 g wody źródlanej lub przegotowanej (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
5 mg
Białko
8.1 g
Kalorie
1113.3 kJ /
266.1 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
11.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
59.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16 godz.
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Chleb pszenny na zakwasie
12 godz.
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 godz.
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min