Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
- 300 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 200 g jabłka, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 150 g masła, pokrojonego na kawałki
- 70 - 100 g cukru trzcinowego
- 70 - 100 g cukru
- 3 jajka
- 180 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- ¾ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Krem pomarańczowy
- skórka z pomarańczy (1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
- 50 g cukru
- 250 g serka kremowego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2043 kJ / 488 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowy sernik japoński
3 Std. 30 Min
Sernik makowy z jabłkami
7 Std. 40 Min
Ciasto herbaciane
1h 15min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1h 45min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1h
Ciasto marchewkowe
2 Std. 15 Min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 Std. 15 Min
Ciasto marchewkowo-bananowe
2h 30 min
Ciasto cytrynowe
2h
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 Std. 25 Min
Ciasto jogurtowe
1h 40 min