
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
-
marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki300 g
-
jabłka obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki200 g
-
masła pokrojonego na kawałki150 g
-
cukru trzcinowego70 - 100 g
-
cukru70 - 100 g
-
jajka3
-
mąki pszennej180 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¾ łyżeczki
Krem pomarańczowy
-
skórka z pomarańczy (1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
cukru50 g
-
serka kremowego250 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
488 kcal /
2043 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
29.9 g
Węglowodany
49.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Ciasto marchewkowo-bananowe
2 godz. 30 min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Red Velvet - ciasto buraczane
1 godz. 30 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 godz. 25 min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto jogurtowe
1 godz. 40 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min