
Wersje kompatybilne
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasta czekoladowe
- 60 g masła
- 250 g cukru
- 8 jajek
- 170 g mąki pszennej
- 80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
Solony sos karmelowy i bita śmietana
- 200 g masy kajmakowej
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- ½ - 1 łyżeczka soli morskiej
- 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2593.2 kJ / 619.8 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 282.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3h 15min
Ciasto Snikers
26h
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Czekoladowy sernik japoński
3h 30min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h
Tort cytrynowy z bezą
2 Std. 30 Min
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6h
Brownie z krówkami
50min
Tort czekoladowy z truskawkami
2 Std. 30 Min
Pavlova z truskawkami
8h 45 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 Std.
Tort
3h 10min