Urządzenia i Akcesoria
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasta czekoladowe
-
60 g masła
-
250 g cukru
-
8 jajek
-
170 g mąki pszennej
-
80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
2 szczypty soli
Solony sos karmelowy i bita śmietana
-
200 g masy kajmakowej
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli morskiej
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
282.8 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2593.2 kJ /
619.8 kcal
Tłuszcz
46.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Węglowodany
46.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
6 godz.
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Ciasto Snikers
26 godz.
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.