Urządzenia i Akcesoria
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasta czekoladowe
-
masła60 g
-
cukru250 g
-
jajek8
-
mąki pszennej170 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego80 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
soli2 szczypty
Solony sos karmelowy i bita śmietana
-
masy kajmakowej200 g
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
soli morskiej½ - 1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki600 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
619.8 kcal /
2593.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
46.3 g
Węglowodany
46.9 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Sód
282.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tort naleśnikowy
6 godz. 30 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Krem malinowy
30 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Ganache pistacjowy
5 godz. 30 min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min