Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną

4.4 598 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

Ciasta czekoladowe
  • masła
    60 g
  • cukru
    250 g
  • jajek
    8
  • mąki pszennej
    170 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    80 g
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    2 szczypty
Solony sos karmelowy i bita śmietana
  • masy kajmakowej
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    200 g
  • soli morskiej
    ½ - 1 łyżeczka
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    600 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 619.8 kcal / 2593.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 46.3 g
Węglowodany 46.9 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Sód 282.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...