
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 270 g mąki pszennej tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 10 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
- 330 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 4 jajka
- 220 g cukru
- 50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
Lukier
- 150 g cukru
- 25 - 30 g soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
- owoce kandyzowane, mieszane, w kawałkach ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 318.7 kcal / 1334.2 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Błonnik
- 1.6 g