
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 plastrów wędzonego boczku
- 1 kawałek czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy (ok. 120 g), pokrojonej w 5 mm kawałki
- 6 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół (opcjonalnie)
- 6 jajek
- sól ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony ilość smaku
- 500 g wody
- szczypiorek, świeży ilość do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 210 kcal / 877 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Jajka sadzone na parze
15 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Fasolka na ciepło z jajkami z Varomy
40 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Chrupiący placek z rzodkiewkami i jajkiem (flammkuchen)
1 godz. 15 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Frittata Caprese
30 min