
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 plastrów wędzonego boczku
- 1 kawałek czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej odsączonej z zalewy (ok. 120 g), pokrojonej w 5 mm kawałki
- 6 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół (opcjonalnie)
- 6 jajek
- sól ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony ilość smaku
- 500 g wody
- szczypiorek, świeży ilość do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 210 kcal / 877 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g