Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 plastrów wędzonego boczku
- 1 kawałek czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, odsączonej z zalewy (ok. 120 g), pokrojonej w 5 mm kawałki
- 6 czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół (opcjonalnie)
- 6 jajek
- sól, ilość do smaku
- pieprz czarny, mielony, ilość smaku
- 500 g wody
- szczypiorek, świeży, ilość do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 877 kJ / 210 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 godz. 30 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2h 5min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 dk
Suflet z boczku i jajek
40 Min
Makaron z makrelą i cytryną
30 min
Suflet czekoladowo-pomarańczowy
45min
Omlet z białek
35 dk
Jajka w kokilkach (dla dzieci)
35 dk
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25min
Jajka sadzone na parze
15min
Shakshuka na Varomie
35 dk