Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb butter
- 1 lemon, zested and juiced (approx. 20 g juice)
- ½ bunch fresh coriander, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into thirds
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 100 g unsalted butter
- 2500 - 2800 g whole chicken
Stuffed chicken and rice
- 2 garlic cloves
- 80 g eschalots, cut into quarters
- 100 g bacon, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 150 g fresh brown mushrooms, cut into quarters
- 150 g fresh portobello mushrooms, cut into quarters
- 150 g frozen spinach
- 300 g basmati rice
- 800 g water
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g soy sauce
- 1 tsp dried thyme
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g dry Marsala wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4955.9 kJ / 1180 kcal
- Białko
- 123.5 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 54.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.6 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 2929 mg
Alternatywne przepisy
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 min
Veal pizzaiola
40 min
Thai noodle and seafood salad
50 Min
Thai-style fish cakes
30 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1 Std. 15 Min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Salmon with mango sauce, snow peas and carrots
1h
Veal involtini
35 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25 λεπτ.
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Lamb kleftiko
4 Std.
Garlic prawns
25 λεπτ.