Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 2 tbsp breadcrumbs, for coating
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only (see Tips)
- 1000 g potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 200 g bacon, cut into small pieces (5 mm)
- 2 eggs
- 100 g self-raising flour
- 1 tsp dried oregano (see Tips)
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 529.2 kJ / 126 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 549.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2j 30 menit
Steamed lemon cake
2 godz. 20 min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Sago plum pudding
28 godz. 15 min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Traditional Gugelhupf
2h 55 min
Apple shortcake
1h 50min
Silverbeet and mushroom calzone
2j
Chewy pistachio biscuits
45 Min
Buttermilk corn cakes
25 min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 Min
Steamed chocolate cake with whipped cream
1h 10 min