Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 2 tbsp breadcrumbs, for coating
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only (see Tips)
- 1000 g potatoes, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 200 g bacon, cut into small pieces (5 mm)
- 2 eggs
- 100 g self-raising flour
- 1 tsp dried oregano (see Tips)
- 1 - 1 ½ tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 529.2 kJ / 126 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 549.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastitsio
1h 30min
Cheesy biscuits
1 Std. 25 Min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 godz. 30 min
Summer fruits in mulled cider syrup
45min
Mini Gugelhupf bundts
Brak ocen
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
4sa 30 dk
Leek and cheddar pudding
1h 20 min
Spinach and cheese-filled meatloaf
1u. 15min
Chicken broth with bread dumplings
1h 5min
Vadouvan spiced mini rolls
2 godz. 30 min
Crispy bread with tapenade
45min
Baked cheesecake
2h 55 min