Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g gram flour, plus extra for dusting
- 80 g water
- 70 g walnut oil
- 1 garlic clove
- 40 g onion, halved
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 15 g walnut halves
- 400 g aubergines, cut in pieces (2-3 cm)
- 100 g vegan cheese, grated (see tip)
- 1 Tbsp honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1342.5 kJ / 320.9 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 198.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Gluten-Free Pumpkin Streusel Bundt Cake
50 Min
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 Std. 30 Min
Popcorn Prawns with Vegan Aioli and Cocktail Sauce
45min
Cranberry, Lemon and Almond Cake (egg, dairy and gluten free)
2h 25 min
Vegan Spanish Omelette
40min
Roasted Cauliflower Houmous
30min
Vegan Mango and Coconut Panna Cotta with Oat Crumble
2h 40min
Gluten-free Sponge Cake
1 Std. 10 Min
Tuscan White Bean Stew
1 Std.
Gluten-free Tagliatelle with Veggie Ragout
1 Std.
Courgette and Feta Risotto
30min