Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
TM6 TM5 TM31

Gluten-free Aubergine and Walnut Tart

3.4 (8 ocen)

Składniki

  • 200 g gram flour, plus extra for dusting
  • 80 g water
  • 70 g walnut oil
  • 1 garlic clove
  • 40 g onion, halved
  • 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
  • 15 g walnut halves
  • 400 g aubergines, cut in pieces (2-3 cm)
  • 100 g vegan cheese, grated (see tip)
  • 1 Tbsp honey

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1342.5 kJ / 320.9 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
28.4 g
Tłuszcz
19.8 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
6.5 g
Sód
198.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy