Gluten-free Aubergine and Walnut Tart

Gluten-free Aubergine and Walnut Tart

3.6 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • gram flour plus extra for dusting
    200 g
  • water
    80 g
  • walnut oil
    70 g
  • garlic clove
    1
  • onion halved
    40 g
  • fine sea salt to taste
    2 - 3 pinches
  • walnut halves
    15 g
  • aubergines cut in pieces (2-3 cm)
    400 g
  • vegan cheese, grated (see tip)
    100 g
  • honey
    1 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 320.9 kcal / 1342.5 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 198.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...