Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de galleta
- 60 g de azúcar moreno
- 175 g de harina de repostería
- 125 g de mantequilla fría, en dados de aprox. 2 cm (y algo más para el molde)
- 1 pellizco de sal
Caramelo
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de mantequilla en trozos
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de caramelo líquido
Cobertura de chocolate
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 10 g de manteca de cacao (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1958.2 kJ / 468.5 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.6 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 95.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho veteado
2h
Milhojas de dulce de leche
3h
Napolitanas de chocolate
6 godz. 30 min
Bizcocho cebra
1 Std. 10 Min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Bombones de toffee
3h 15min
Brownie rápido
25 Min
Galletas de mantequilla
50 Min
Gofres de chocolate
20 Min
Galletas con pepitas de chocolate
50 Min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1 Std. 30 Min
Galletas damero
1h 5 min