Omelette végétale sans œuf

Omelette végétale sans œuf

4.0 8 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

La garniture
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 180 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 15 g d'huile d'olive
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 branche de persil frais hachée
L'omelette végétale
  • 150 g de tofu soyeux
  • 500 g d'eau
  • 50 g de farine de pois chiche
  • 15 g de fécule de pomme de terre
  • ½ c. à café de curcuma en poudre (opcjonalnie) pour la couleur
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.3 g
Kalorie 638 kJ / 153 kcal
Tłuszcz 6.8 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...