Omelette végétale sans œuf

Omelette végétale sans œuf

4.1 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

La garniture
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de champignons de Paris frais coupés en quatre
    180 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de persil frais hachée
    1 branche
L'omelette végétale
  • de tofu soyeux
    150 g
  • d'eau
    500 g
  • de farine de pois chiche
    50 g
  • de fécule de pomme de terre
    15 g
  • de curcuma en poudre (opcjonalnie) pour la couleur
    ½ c. à café
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 153 kcal / 638 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 12.8 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...