Tarte Tatin sans gluten

Tarte Tatin sans gluten

4.0 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

La garniture
  • 100 g de sucre de canne
  • 60 g de beurre doux coupé en morceaux
    60 g de margarine, coupé en morceaux
  • citron jaune non traité (opcjonalnie) le zeste seulement, râpé
  • ½ c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
  • 1000 g de pommes granny-smith épluchées, épépinées et coupées en quartiers (voir "Conseil(s)")
La pâte
  • 50 g de farine de sarrasin et un peu pour fariner
  • 100 g de farine de châtaigne
  • 50 g de farine de riz complet
  • 1 pincée de sel
  • 70 g d'huile d'olive
  • 110 g de lait de soja
    110 g de lait

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 3.5 g
Kalorie 2262 kJ / 539 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 74.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...