![Crumble au chocolat blanc, mangue et citron vert Crumble au chocolat blanc, mangue et citron vert](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/214E7014-6B36-4DC2-A2A4-78191F989458/Derivates/421E6981-6E21-4BB6-988A-F3D46BDB9CBE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crumble
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
La garniture
- 2 citrons verts
- 50 g de cassonade
- 500 g de mangues fraîches, coupées en dés
- 20 g de sucre en poudre
- 150 g de crème liquide 35% m.g.
- 180 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2063 kJ / 493 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat magique
15 dk
Crémeux de petit pois et crumble de parmesan
1 Std. 20 Min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2sa 30 dk
Pannacotta au coulis de mangue
4hod. 15min
Mousse mascarpone, salade de litchis et mangue au miel
45min
Blanc-manger coco-ananas
4hod. 15min
Mousse fruits de la Passion
2sa 30 dk
Mousse coco aux fruits de la Passion
2 Std. 40 Min
Blanc-manger coco et fruits exotiques
12hod.
Tiramisu choco-pistache en verrines
3 Std. 30 Min
Douceur mangue-Passion
15 dk