Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 120 g de fromage, type beaufort, détaillé en dés
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 12 c. à café de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 525 kJ / 126 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au crottin de Chavignol
1h
Crème parmentière au saint-marcellin
45 min
Bavarois de roquefort au raisin rouge et aux noix
1 godz. 35 min
Mises en bouche aux saveurs marines
30 min
Pannacotta aux œufs de saumon
3h
Pannacotta parmesan
2h 20min
Verrines à l'italienne
3h 25min
Crémeux de petit pois et crumble de parmesan
1 Std. 20 Min
Pannacotta au foie gras, compotée pomme-betterave aux épices
12 godz.
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2 godz. 15 min
Foie gras en pannacotta et compotée figue-pomme
2 Std. 35 Min
Crème de haricots blancs au jambon sec
15min