Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de maroilles, sans la croûte, en morceaux
- 110 g d'oignon, coupé en 4
- 1 endive, coupée en 4
- 180 g de vin blanc sec
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- ½ cube de bouillon de volaille
- 500 g d'escalopes de poulet (4)
- 4 endives
- 40 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1443 kJ / 343 kcal / 1443 kJ / 343 kcal
- Białko
- 43 g / 43 g
- Węglowodany
- 9 g / 9 g
- Tłuszcz
- 11 g / 11 g
Alternatywne przepisy
Poulet aux fromage ail et fines herbes, pâtes et champignons
50min
Parmentier de boeuf au vin rouge
12h
Welsh rarebit
30min
Endives au jambon gratinées au comté
13 godz.
Waterzoï de poulet
1 Std. 10 Min
Ballotines de poulet farcies, tagliatelle de légumes et velouté au riesling
40min
Nouilles sauce verte et rose
20 Min
Bœuf aux champignons
30min
Filet de poulet sauce poulette
20 Min
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1 Std. 10 Min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Carbonade flamande
1h 45min