Croustade lardons et champignons

Croustade lardons et champignons

4.7 155 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 parts

Składniki

  • 200 g de beurre en petits cubes congelés
  • 200 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 1 pincée de sel
  • 90 g d'eau très froide
  • 2 gousses d'ail pelées
  • 20 g de persil plat frais
  • 10 g d'huile de tournesol
  • 150 g de lardons fumés
  • 600 g de champignons de Paris frais émincés
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 œufs entiers
  • 90 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 100 g de fromage de brousse
  • 20 g de fécule de maïs
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 24 g
Kalorie 3832 kJ / 922 kcal
Tłuszcz 70 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...