Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 aiguillettes de canard
- 1 c. à soupe de miel
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de paprika doux en poudre
- 3 - 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de poires, détaillées en cubes
- 15 g de beurre demi-sel
- 2 brins de thym frais
- 900 g d'eau
- 100 g de riz basmati, préalablement rincé à l'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2940 kJ / 703 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de canard aux framboises
40min
Filet mignon patate douce et mangue
50min
Bœuf au pain d'épices et pommes vapeur
45min
Filet mignon aux nectarines
40min
Filet mignon exotique
35 Min
Poulet aux pêches jaunes
30min
Canard aux amandes
40min
Poulet au lait de coco et épices
50min
Août - Aiguillettes de canard vapeur aux pêches
40min
Cabillaud sauce vanille, risotto aux agrumes
1h 10min
Magret de canard aux châtaignes, sauce aux airelles
55min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25 min