Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en quatre
- 30 g d'huile d'olive
- 200 g de pommes de terre, pelées en dés de 1 cm
- 120 g de jambon cru, en lanières
- 170 g de poivrons, en dés de 1 cm
- 5 œufs
- 4 pincées de piment d'Espelette (opcjonalnie)
- sel
- poivre moulu
- 500 g d'eau
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1281 kJ / 307 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Riz de Louisiane à la saucisse fumée
1h 10min
Couscous et poivrons vapeur
35min
Riz à l'espagnole
50min
Carré feuilleté thon-tomates-olives
1 Std. 20 Min
Pâtes aux moules, raisins et pignons
20 min
Riz cantonais
25min
Tarte aux sardines et aux olives
1h 30min
Pizza aux légumes
2 Std. 5 Min
Aubergines farcies
1 Std. 15 Min
Pizza aux poivrons
1 Std. 55 Min
Bricks aux légumes et à la tome
1h
Gratin de pomme de terre, tomate et kefta, sauce au poivron
1 godz. 35 min