Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de paleron de bœuf, coupé en cubes de la taille d'un glaçon
- 240 g d'oignons rouges (2), coupés en 4
- 1 gousse d'ail
- 35 g de beurre
- 1 jus d'orange
- 1 zeste d’orange
- 10 g de fond de veau
- 400 g de pulpe de tomate
- 30 g de vin rouge
- 100 g de minicarottes
- sel
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2547 kJ / 609 kcal
- Białko
- 72 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Longe de porc à la riojana
50min
Mijoté de porc au paprika
40min
Sauté de porc à l'orange
1h
Porc aux abricots secs
55min
Bœuf au pain d'épices et pommes vapeur
45min
Sauté de filet mignon aux petits oignons vinaigrés, sirop d'érable et raisin secs
45min
Stifado de bœuf
1h 30min
Porc aigre-doux
45min
Osso-buco aux agrumes
1h 20 min
Aiguillettes de canard, curry et ananas
25 min
Bœuf Stroganov
55min
Porc aigre-doux à la purée
40min