![Oignons farcis au jambon Oignons farcis au jambon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/710B0683-D598-4572-8943-87BE550D17D0/Derivates/E3AFA1D9-5B97-43BC-92CD-F6B264DC302F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 gros oignons
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- 1 bouquet de persil frais
- 50 g de gouda, coupé en morceaux
- 20 g de beurre
- 200 g de jambon fumé, coupé en fines lanières
- 50 g de crème fraîche
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel fin, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de paprika, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de tomates, détaillées en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1414 kJ / 340 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés d'aubergine
35 min
Lasagnes de canard confit aux pommes
1 Std. 30 Min
Chou farci aux champignons et sauce aux cèpes
1 Std. 30 Min
Sauce soubise
30 min
Piquillos à la morue
1 Std. 30 Min
La fondue aux trois fromages
4sa 35 dk
Boulettes au pain
50 dk
Gratin crémeux à la normande
1sa 5 dk
Parmentier de boeuf au vin rouge
12 godz.
Œuf en cocotte de courgette ronde
1h
Gratin de comté façon pudding
45 dk
Poulet au poireau en croûte
1j 15 menit