Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote
- 150 g de vin rouge
- 300 g de carottes, coupées en bâtonnets (1 x 7 cm)
- 1 échine de porc (500 g, env. Ø 6 cm)
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre noir moulu
- 130 g d'eau
-
½
c. à café de fond de viande maison
lub ½ cube de bouillon de viande (pour 0,5 l) - 8 baies de genièvre
-
25
g de confiture de cerises
lub 25 g de confiture de fruits rouges - 20 g de beurre
- 1 c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Lapin aux pruneaux
1j
Bœuf bourguignon
12j
Paupiettes de veau et petits légumes
1j
Filet mignon de porc au confit d'oignons
45min
Magret de canard aux cinq épices, champignons, légumes et riz
1 Std. 15 Min
Epaule de veau à la normande
1j
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30min
Lapin braisé au vin moelleux
55 Min
Paupiettes d'agneau
1 Std. 30 Min
Brochette de lapin, pomme et pruneau
1j
Filet mignon exotique
35min
Sauté de porc aigre-doux
1j