![Gambas Gambas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/442BB595-B361-47F2-A60E-3900235FA4D3/Derivates/88CC4D2C-3713-417D-8914-DCBA29FC2B77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 brins de coriandre fraîche
- 1 zeste de citron vert
- 30 g d'amandes effilées
- 200 g de poireaux, coupés en tronçons
- 30 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g d'eau
- 100 g de vin blanc
- 350 g de pâtes sèches, type linguine
- 18 gambas crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1511.8 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carpaccio de canard aux agrumes
12h 30min
Coquillages à la fondue de poireaux
35min
Brochette tricolore de saumon
30min
Brandade de cabillaud et poireau
40min
Couscous de rouget aux poivrons
30min
Cubes de poulet et riz aux lentilles
50min
Crevettes guinéennes
25min
Sardines en papillote, salade de haricots verts
1h 5min
Sole, farce mousseline aux petits légumes
1 Std. 55 Min
Moules marinières au gingembre
25min
Linguine aux crevettes
50min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30min