Gambas

Gambas

4.0 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • de coriandre fraîche
    10 brins
  • zeste de citron vert
    1
  • d'amandes effilées
    30 g
  • de poireaux coupés en tronçons
    200 g
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • d'eau
    800 g
  • de vin blanc
    100 g
  • de pâtes sèches type linguine
    350 g
  • gambas crues, décortiquées
    18

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 361.7 kcal / 1511.8 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...