Gravlax de canard aux agrumes

Gravlax de canard aux agrumes

3.5 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Le gravlax (la veille)
  • de sucre de canne
    80 g
  • de zeste d'orange (1 orange)
    2 c. à soupe
  • de gingembre frais
    15 g
  • de poivre noir en grains sauvage, de préférence, à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de gros sel
    200 g
  • magret de canard avec la peau
    1
La garniture (le jour même)
  • jaunes d'œufs
    2
  • d'orange épluchée puis détaillée en morceaux
    50 g
  • de vinaigre aux agrumes
    10 g
  • de moutarde
    1 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    100 g
  • oranges
    3
  • de pousses fraîches
    1 bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 275.8 kcal / 1154.8 kJ
Białko 16.5 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...