
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 600 g de jeunes poireaux (le blanc et un peu de vert), chacun coupé en trois tronçons réguliers
- 200 g de betterave crue pelée et coupée en cubes (1 cm)
- 3 c. à soupe de vinaigre de Xérès
-
90
g d'huile de colza pressée à froid
lub 90 g d'huile de tournesol pressée à froid - du sel
- 30 g de germes frais (poireau, alfalfa, betterave...), seuls ou en mélange
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 294 kcal / 1216 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 12 g