Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pour les boulettes
- 40 g de filet de dinde, sans peau, coupé en morceaux
- 1 pincée de cumin en poudre
- 20 g de raisins secs
Pour la purée
- 300 g d'eau
- 300 g de panais, pelé et coupé en morceaux
- 1 filet d'huile d'olive
- 40 g de lait entier
- 10 g de beurre, coupé en petits dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 946 kJ / 232 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Purée de carottes au jus d'orange et émietté de cabillaud
30 min
Purée potiron-orange
30 min
Purée de potimarron, pruneaux et poulet
40 min
Velouté de panais à l'huile de noisette
55 Min
Purée de butternut et roulé de veau
50 menit
Purée panais potiron
45 Min
Purée carotte-coco
40 min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45 Min
Purée de carottes
30 min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 min
Purée de patate douce au gingembre
30 min
Purée butternut-noisettes
50 menit